Policija prijela novinarko, ki je pisala o pomanjkanju zaščitne opreme v bolnišnici

M.R.
02.04.2020 12:36

Srbska policija je zaradi poročanja o pomanjkanju zaščitnih sredstev in kaotičnih pogojih dela v bolnišnici zaprla novinarko spletnega portala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sinoči je srbska policija v Novem Sadu pridržala novinarko spletnega portala Nova.rs Ano Lalić, ki je poročala o pomanjkanju osnovnih zaščitnih sredstev za medicinsko osebje kliničnega centra Vojvodina. Zapisala je, da zaposleni delajo v popolnoma kaotičnih pogojih dela.
O takem poročanju je vodstvo kliničnega centra obvestilo policijo in tožilstvo, novinarko pa so obtožili, da je vznemirila javnost in škodovala ugledu zdravstvene ustanove. Kmalu za tem je policija potrkala na vrata njenega stanovanja in opravila hišno preiskavo ter novinarko pridržala. 
Po besedah odvetnika Srđana Kovačevića so ji med sicer korektno preiskavo policisti zasegli tudi prenosni računalnik in dva mobilna telefona - službenega in zasebnega. Odpeljali so jo na policijsko postajo, kjer so ji vročili odločbo o 48-urnem pridržanju, v kateri je kot razlog navedena bojazen, da bi lahko kaznivo dejanje ponovila - objavo člankov, ki izzivajo paniko in nemire, je še dodal njen odvetnik. Danes so novinarko izpustili iz pripora, je poročal spletni portal Nova.rs.
​{twitter}https://twitter.com/novarsonline/status/1245633228376911872{/twitter}
Odgovorni urednik portala Veselin Simonović pa je že sinoči dejal, da je Lalićeva "vrhunska profesionalka, pogumna novinarka, ki ne bo nikoli klonila pod pritiskom, pa naj si ta prihaja s strani oblasti, mafije, policije, tožilstva, kar je sedaj na žalost v Srbiji vse pomešano". "Najbolj lažnjiva oblast v novejši srbski zgodovini si je, opogumljena z izrednimi razmerami, drznila prijeti ugledne novinarje z obtožbami, da z lažmi širijo paniko. Ni teh uredb in izrednih razmer, ki lahko omejijo novinarke in novinarje, kot je Ana Lalić, pri njihovem delu. Ne morejo utišati niti ostalih 80 novinarjev in urednikov portala Nova.rs, razen če jih vse odpeljejo v pripor," je dodal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta