Posiljevalska droga na strankini zabavi, ki jo je obiskal tudi nemški kancler: Do zdaj se je oglasilo devet žrtev

Va
09.07.2022 21:57

V poslanski skupini SPD so potrdili poročanje berlinskega časopisja o veseljačenju, ki je očitno šlo čez rob.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Najmanj devet žensk na zabavi pod šotorom, ki jo je v Berlinu pred odhodom na počitnice v sredo organizirala nemška socialdemokratska stranka (SPD) in jo je, kot še ostalih okoli tisoč povabljencev iz politike, obiskal tudi kancler Olaf Scholz, je bilo omamljenih s tako imenovano posiljevalsko drogo, je objavila stranka.

Tiskovni predstavnik poslanske skupine SPD v nemškem parlamentu je potrdil poročanje berlinskega časopisa Tagesspiegel in dodal, da je do zdaj potrjenih devet žrtev.

Policiji je neka 21-letnica prijavila, da se dan potem ni mogla spomniti ničesar. Na zabavi je nekaj pojedla in pila brezalkoholno pijačo, potem pa nenadoma začutila slabost in vrtoglavico. Policiji so bili medtem prijavljeni še štirje podobni primeri.

Zgolj lani je bilo v Berlinu, svojevrstni prestolnici ekscentričnih zabav, prijavljenih 22 primerov napadov s posiljevalsko drogo, je ob tem objavil časopis Berliner Zeitung. V resnici je številka veliko večja, opozarjajo, ker se žrtve ali ne spominjajo, kaj se jim je zgodilo, ali pa jih je sram prijaviti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta