Pred 30 leti je v finalu zabijal koše Jugoplastiki, pred dnevi pa je protestiral v podporo Trumpu

M.R.
08.01.2021 10:52
Med protestniki, ki so v sredo skušali preprečiti potrditev zmage prihodnjega ameriškega predsednika Joea Bidna, je bila tudi košarkarska legenda, ki jo verjetno poznajo tudi nekoliko starejši ljubitelji košarke v Sloveniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Gre namreč za ameriškega košarkarja Davida Wooda, ki je star 56 let, v sezoni 1989/90 pa je igral za špansko Barcelono, s katero je tudi osvojil špansko prvenstvo.

Ni pa Špancem tisto sezono uspelo osvojiti evrolige. V finalu jih je namreč premagala splitska Jugoplastika, za katero so med drugim igrali Toni KukočDino Radja, Zoran Sretenović, Duško Ivanović, Velimir Perasović in Žan Tabak, njihov trener pa je bil Božidar Maljković

Wood je na finalni tekmi dosegel 12 točk. Po sezoni v Barceloni je še šest let igral v Španiji. Selil se je v Unicajo, Murcijo, Canaraias Telecom in Jabones Pardo Fuenlabrado. Leta 1998 je bil tudi član ameriške reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu v Grčiji osvojila bronasto odličje, saj je v polfinalu izgubila proti Rusiji, v boju za tretje mesto pa ugnala domačine. 

Igral je tudi v več klubih lige NBA: Chicago Bulls, Houston Rockets, San Antonio Spurs, Detroit Pistons, Golden State Warriors in Milwaukee Bucks. Wood je igral na položaju centra, prijel pa se ga je tudi vzdevek Gladiator. 

Wood je na Facebooku prenašal dogajanje pred kongresom, pri tem pa zapisal, da je bil obkrožen z ljudmi, "ki ljubijo našo državo". "Sem pa videl tudi 10 ljudi, ki so jezno vpili in bi lahko bili problematični. Ljudje so jezni, ker njihovi glasovi ne bodo šteli," je še zapisal Wood. Poudaril je še, da tam ni bil zato, da bi protestiral, temveč "da bi slišal in videl".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta