Preprečili atentat na guvernerja Krima?

Va, STA
03.07.2023 12:09

Ruska zvezna varnostna služba FSB je sporočila, da so pridržali ruskega državljana, ki so ga rekrutirali pripadniki ukrajinske varnostne službe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Proruski guverner Krima Sergej Aksjonov
Reuters

Ruska zvezna varnostna služba FSB je sporočila, da je preprečila atentat na proruskega guvernerja polotoka Krim Sergeja Aksjonova in aretirala domnevnega osumljenca, poroča. FSB navaja, da so pridržali ruskega državljana, rojenega leta 1988, ki so ga rekrutirali pripadniki ukrajinske varnostne službe SBU.

Ruske oborožene sile so dosegle napredek na fronti v vzhodni Ukrajini, na jugu države pa je delne uspehe dosegla ukrajinska vojska, je v nedeljo zvečer sporočila namestnica ukrajinskega obrambnega ministra Hana Maljar. Na družbenih omrežjih je zapisala še, da "vsepovsod potekajo srditi spopadi" in da je situacija zapletena.

Maljar je zapisala, da ruske sile napredujejo v bližini mest Avdijivka, Marinka, Liman in Svatove na vzhodu Ukrajine, ukrajinske enote pa z "delnim uspehom" napredujejo ob južnem robu mesta Bahmut na vzhodu ter v bližini Berdjanska in Melitopolja na jugu države.

Dodala je, da se ukrajinske sile soočajo z močnim odporom sovražnika in z minskimi polji, ter da napredujejo le postopoma, ob tem pa "vztrajno ustvarjajo pogoje za čim hitrejše napredovanje". 

V današnji objavi na omrežju Telegram je Hana Maljar nato sporočila, da so ukrajinske sile v zadnjem tednu v protiofenzivi skupno osvobodile več kot 35 kvadratnih kilometrov ozemlja, približno devet v okolici Bahmuta in okoli 28 na različnih območjih ob južni fronti. Po njenih besedah so od začetka junija skupno osvobodili 158 kvadratnih kilometrov ozemlja.

Ukrajinske zračne sile so davi sporočile, da so sestrelile 13 ruskih brezpilotnih letalnikov, usmerjenih na cilje na jugu in vzhodu države. Kijev in Herson sta bila ponoči tarča zračnih napadov, pri čemer naj bi bilo več ljudi ranjenih, o smrtnih žrtvah pa niso poročali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta