Pri 112 letih je umrl najstarejši vojni veteran iz druge svetovne vojne

A.S.
28.12.2018 16:15

Najstarejši vojni veteran iz druge svetovne vojne in najverjetneje najstarejši človek v Združenih državah Amerike je umrl v Teksasu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Richard Overton
EPA

Richard Overton je v vojski preživel tri leta in sodeloval pri različnih vojnih operacijah in pristankih na plažah na Pacifiku med vojno. Leta 2013 ga je s priznanjem počastil tudi Barack Obama. Zasluge za dolgo življenje je namenjal Bogu, čeprav je tudi dodal, da sta pri tem pomembno vlogo igrala tudi viski in cigare. "Cigare kadim že od 18. leta in jih še vedno kadim. Dvanajst na dan," je povedal na eni izmed lokalnih televizij, poroča BBC.
K vojski se je prostovoljno pridružil v 30. letih svojega življenja in deloval v 1887. bataljonu za letalsko inženirstvo. Bil je tudi v Pearl Harborju nedolgo po napadu Japoncev leta 1941. "Bil je tam, ko so vojne ladje še tlele," je povedal Obama na podelitvi priznanj. "Bil je v Okinawi, Iwo Jimi, kjer je rekel, da 'je je preživel samo zaradi usmiljenja Boga'," je še dodal.
{twitter}https://twitter.com/TexasVeterans/status/1078469513199390722{/twitter}
Rojen leta 1906 je preživel večino svojega življenja v Austinu, na njegov 111. rojstni dan pa so ulico, na kateri je živel več kot 70 let, poimenovali po njem – Richard Overton Avenue. "Z duhovitostjo in prijaznostjo se je dotaknil mnogih življenj - v čast mi je, da sem ga poznal," je povedal teksaški guverner Greg Abbott in ga poimenoval "ameriška ikona in teksaška legenda".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta