Prigožina naj bi opazili ob robu rusko-afriškega vrha v Sankt Peterburgu

STA, Gr.G.
27.07.2023 20:25

Prigožin naj bi se po objavah na družbenih omrežjih sodeč ob robu vrha srečal z afriškimi predstavniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodja zasebne najemniške skupine Wagner Jevgenij Prigožin.
Reuters

Vodjo zasebne najemniške skupine Wagner Jevgenija Prigožina, ki je konec junija sprožil upor proti Moskvi, so opazili v Sankt Peterburgu, kjer poteka dvodnevni vrh Rusije in afriških držav. Prigožin naj bi se po objavah na družbenih omrežjih sodeč ob robu vrha srečal z afriškimi predstavniki.

Na fotografiji, ki jo je na Facebooku danes objavil vodja kulturnega centra Ruska hiša v Srednjeafriški republiki Dmitrij Siti, je videti Prigožina na srečanju z veleposlanikom te afriške države. Kot je ob tem zapisal Siti, je veleposlanik delil z njim fotografije z vrha v Sankt Peterburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. O čem je tekla beseda med Prigožinom in njegovim afriškim sogovornikom, ni znano. Skupina Wagner sicer deluje v Srednjeafriški republiki. 

Fotografija naj bi bila posneta v hotelu Trezzini Palace Hotel v Sankt Peterburgu, ki naj bi bil v lasti Prigožina, poročajo tuji mediji. Prigožin je po mesecih napetosti med Wagnerjem in ruskom vojaškim vodstvom 24. junija sprožil upor proti Moskvi, ki pa se je končal še isti dan - domnevno po posredovanju beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka med vodjo wagnerjevcev in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Dogovor je med drugim predvideval selitev pripadnikov skupine Wagner in Prigožina v Belorusijo. O tem, kjer se Prigožin dejansko nahaja, se je v zadnjem mesecu precej ugibalo, kot kaže, pa je ostal v domačem Sankt Peterburgu, kjer bo Putin še v petek gostil voditelje na drugem rusko-afriškem vrhu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta