Proizvajalec keksov Jaffa se zanima za Kraš, Hrvati vznemirjeni

STA, VČ
18.09.2019 12:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Skrivnostni kupec zadnje dni občutno dviguje vrednost delnic Kraša na zagrebši borzi. Šlo naj bi za srbskega podjetnika Nebojšo Šaranovića, ki je lastnik ciprske skupine Kappa Star Limited. Imel naj bi že več kot 5 odstotkov delnic. Nenadni kupec je presenetil hrvaško javnost, saj sta že mesna industrija Pivac in Kraš-ESOP, v katerem so mali delničarji Kraša, objavili namen združevanja za prevzem večinskega deleža v tej hrvaški živilski družbi. Pivac ima v lasti približno 37 odstotkov delnic Kraša, Kraš-ESOP pa nekaj več kot 18 odstotkov.
Zakaj bi zdaj tretja oseba vlagala milijone kun v delnice Kraša? Ne Pivac ne Kraš-ESOP zaenkrat nista kazali namena prodati svojih delnic, poročajo hrvaški mediji, čeprav so se zaradi tretjega igralca podražile z avgustovskega povprečja 384 kun (52 evrov) na 810 kun (109 evrov).
V beograjskem predstavništvu Šaranovićeve ciprske družbe za hrvaške medije niso želeli potrditi navedb o nakupu delnic Kraša. Nebojša Šaranović v Srbiji velja za kralja papirja, ker je lastnik več srbskih podjetij, ki se ukvarjajo s papirno industrijo. Zunaj Srbije je najbolj znan kot lastnik proizvajalcev sladkarij Jaffa in Banini iz Kikinde, kar potrjuje tudi njegove ambicije v tej panogi. Kraš je pred leti nameraval prevzeti srbsko Jaffo, zdaj pa naj bi sam postal tarča potencialnega prevzema. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta