Prvi mož Seata odstopil s položaja

STA, A.L.
08.01.2020 18:18

Predsednik uprave Seata Luca de Meo je odstopil s položaja, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz družbe. Za odhod se je odločil sam in po dogovoru s skupino Volkswagen, katere del je španski avtomobilski proizvajalec. Po navedbah AFP so mu položaj prvega moža ponudili pri francoskem Renaultu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kot so v torek sporočili iz Seata, je vodenje družbe prevzel finančni direktor Carsten Isensee, de Meo pa ostaja v koncernu.
Ali bo Italijan, ki je na čelo Seata stopil konec leta 2015, kariero nadaljeval pri Renaultu, še ni znano. Pri Renaultu novice niso želeli komentirati.
Renault je oktobra lani odslovil glavnega izvršnega direktorja Thierryja Bolloreja, že kmalu za tem pa naj bi položaj ponudil de Meu. Bollore je za volan Renaulta sedel po odstavitvi dolgoletnega šefa Carlosa Ghosna, ki so ga aretirali zaradi domnevnih finančnih malverzacij v partnerju Renaulta, japonskem Nissanu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta