Putin: Nenehno nas obtožujejo, da rožljamo z jedrskim orožjem. No, to je napaka

Va
06.06.2024 09:57

Ruski predsednik je na gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu odgovarjal na vprašanja tujih medijev. O ruskih interesih, ameriških volitvah, vojni v Ukrajini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po Putinovih besedah Zahod iz nepojasnjenega razloga verjame, da Rusija nikoli ne bo uporabila jedrskega orožja. 
Reuters

"Iz nekega razloga Zahod verjame, da Rusija nikoli ne bo uporabila jedrskega orožja. Imamo nuklearno doktrino, poglejte, kaj tam piše. Če nekogaršnje delovanje zagrozi naši suverenosti in ozemeljski integriteti, menimo, da lahko uporabimo vsa sredstva, ki jih imamo na voljo. Ne razumite tega lahkotno, površno," je ruski predsednik Vladimir Putin o nevarnosti jedrske vojne zaradi konflikta v Ukrajini odgovoril urednikom tujih medijev na gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu. Ampak tudi: "Zahod nenehno obtožuje Rusijo, da rožlja z nuklearnim orožjem. No, to je napaka, ker so ZDA tiste, ki so ga uporabile proti Japonski v drugi svetovni vojni."  

"V bistvu nas ne zanima, kdo bo zmagal," pa je odgovoril na vprašanje Reutersa o jesenskih ameriških predsedniških volitvah. Čeprav je res, tako Putin, da je mandat Donalda Trumpa škodil rusko-ameriškim odnosom. O vojni v Ukrajini pa: "Nihče v ZDA ni zainteresiran za Ukrajino, zanima jih izključno blaginja Američanov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta