Putin v govoru visokim predstavnikom vojske: Ne bomo odstopili od tega, kar je naše

Va
19.12.2023 15:13

Članstvo Ukrajine v Natu za Rusijo ne bo sprejemljivo ne čez deset niti čez 20 let, je izjavil ruski predsednk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin
EPA

Rusija se bo pripravljena pogovarjati z Ukrajino, ZDA in Evropo o prihodnosti Ukrajine, če bo takšna želja, vendar bo pri tem branila svoje nacionalne interese, tako je ruski predsednik Vladimir Putin nagovoril visoke vojaške predstavnike. "Ne bomo odstopili od tega, kar je naše," je izjavil.

Po Putinovih besedah ZDA izkoriščajo Evropo za svoje interese, Rusija pa ne načrtuje nobene vojne na stari celini. Članstvo Ukrajine v Natu za Rusijo ne bo sprejemljivo ne čez deset niti čez 20 let, je dal vedeti.

Zahod ocenjuje, da ruski predsednik čaka ameriške predsedniške volitve novembra prihodnje leto, preden se bo pripravljen resneje pogovarjati o miru. Rusija naj bi kontrolirala dobrih 17 odstotkov priznanega ozemlja Ukrajine. Leta 2014 je anektirala Krim, odkar je v Ukrajini vojna, pa še štiri ukrajinske regije enostransko prišteva k svojemu teritoriju.

Stališče Kijeva je po drugi strani, da ne bo miru, dokler ne bo iz države izgnan še zadnji ruski vojak. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta