Reakcije na cepivo ni imela, zdaj pa zaradi možganske krvavitve v Avstriji umrla negovalka

STA, VČ
11.03.2021 15:12
O nenadni smrti tokrat poročajo z avstrijske Koroške.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na avstrijskem Koroškem je štiri tedne po cepljenju proti covidu-19 nepričakovano umrla mlada negovalka. V soboto so jo prepeljali v bolnišnico, ker se je onesvestila, malo pozneje pa umrla.

Glede na obdukcijo je umrla zaradi krvavitve v možganih, povezavo s cepivom pa so izključili. Negovalko so januarja in februarja cepili s cepivom Pfizerja, reakcij na cepivo ni imela. Prejšnji teden je še delala.

Pred dnevi so iz Avstrije poročali o nenavadni smrti medicinske sestre, ki so jo pred tem cepili s cepivom AstraZenece. Evropska agencija za zdravila je po preliminarni preiskavi zavrnila povezavo smrti zaradi strjevanja krvi s cepivom.

Na avstrijskem Tirolskem so medtem zagnali pilotni projekt množičnega cepljenja proti južnoafriški različici covida-19. Vsi iz kraja Schwaz se lahko cepijo s cepivom Pfizerja. Do zdaj se je odzvalo okoli 50.000 od 64.000 ljudi, ki izpolnjujejo pogoje. 

S pilotnim projektom želijo ugotoviti učinkovitost cepiva proti južnoafriški različici, ki je v tej regiji na Tirolskem zelo razširjena. Cepljenje spremljali v polletni znanstveni študiji, v katero morajo vključiti najmanj 5000 ljudi. Pristojni predvidevajo, da se bo javilo precej več ljudi.

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 2997 novih okužb. V bolnišnicah je na zdravljenju 1596 covidnih bolnikov, 329 na intenzivni negi. V zadnjih sedmih dneh so na 100.000 prebivalcev potrdili 194 okužb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta