Rusija izvedla nove raketne napade na Ukrajino

STA, A.L.
09.05.2023 09:15

Rusija je danes, ko praznuje obletnico poraza nacistične Nemčije leta 1945, izvedla nove napade na Ukrajino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po poročanju medijev, ki se sklicujejo na navedbe ukrajinskih predstavnikov, je ruska stran izstrelila 25 manevrirnih raket, večino na prestolnico Kijev, od tega jih je ukrajinska zračna obramba 23 uničila.

Po besedah ukrajinskega generala Sergija Popka v napadu ni bilo žrtev. Popko je še ocenil, da so bile rakete izstreljene z območja Kaspijskega morja.

Rusija je nove napade na Ukrajino izvedla ob dnevu zmage, s katerim obeležuje zmago Sovjetske zveze nad nacistično Nemčijo med drugo svetovno vojno. Popko je dejal, da si ruske sile prizadevajo "na ta dan ubiti čim več civilistov". "Tako kot na fronti so tudi tu načrti agresorja spodleteli," je še poudaril po poročanju tiskovne agencije Reuters.

Po navedbah župana Kijeva Vitalija Klička so razbitine sestreljenih raket padle na hišo v enem od okrožij v ukrajinski prestolnici. Kot je Kličko še zapisal na družbenem omrežju Telegram, pri tem ni bilo žrtev niti večje škode.

Do najnovejših ruskih napadov prihaja dan po tem, ko je Rusija izvedla doslej največji napad z brezpilotnimi letali na Ukrajino od začetka invazije pred več kot letom dni. V valu napadov z brezpilotnimi letali in raketami je bil ubit najmanj en človek, pet ljudi je bilo ranjenih.

V zadnjem tednu je Rusijo pretresla vrsta eksplozij, napadov z brezpilotnimi letali in sabotaž, vključno z domnevnim napadom z dronom na Kremelj, ki naj bi bil poskus atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina. Moskva krivdo za domnevni napad na Kremelj pripisuje Kijevu, ki pa zanika kakršno koli vpletenost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta