Rusija naj bi omejevala porabo topniškega streliva na jugu Ukrajine

STA, A.L.
18.07.2023 12:34

Ruska vojaki, ki se bojujejo na jugu Ukrajine, morajo verjetno omejevati porabo topniškega streliva, so danes sporočili z britanskega obrambnega ministrstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V Londonu prav tako ocenjujejo, da ukrajinskim silam od začetka protiofenzive še vedno ni uspelo prodreti glavne ruske obrambne linije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ruski poveljniki so verjetno zaskrbljeni tudi zaradi ranljivosti svojega jugozahodnega krila," navaja britansko ministrstvo. Prav tako naj bi jim dodatne preglavice predstavljalo ukrajinsko mostišče na strani reke Dnipro, ki je trenutno pod ruskih nadzorom.

V vojaški terminologiji je mostišče strateško pomembno območje, ki ga napadajoče sile zavzamejo na strani reke, ki je sicer pod nadzorom nasprotnikovih sil. Z njim si napadajoče sile prizadevajo utrditi svoj položaj in nato nadaljevati s prodorom na ozemlju pod nadzorom nasprotnika.

Britansko obrambno ministrstvo od začetka vojne v Ukrajini vsak dan objavlja informacije o poteku vojne, pri čemer se sklicuje na obveščevalne podatke.

Ukrajina je v začetku junija sprožila protiofenzivo za osvoboditev območij, ki so jih zasedle ruske enote. Ukrajinske sile napredujejo počasneje, kot bi si želeli, je nedavno pojasnil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in kot enega od razlogov navedel rusko miniranje območja v velikosti 200.000 kvadratnih kilometrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta