Rusija zaradi ameriških dronov nad Črnim morjem svari pred konfrontacijo z Natom

STA
28.06.2024 13:42

Minister Belousov je medtem vojski naročil, naj pripravi "predloge za operativni odziv na tovrstne provokacije".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ameriški droni sicer pogosto preletavajo Črno morje, pri čemer Washington poudarja, da je to v skladu z mednarodnim pravom.
Profimedia

Ozračje nad Črnim morjem v zadnjem času preletava vse več ameriških brezpilotnih letalnikov, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo in Washington obtožilo, da z droni pomaga Kijevu pri izvajanju napadov na ruske cilje. Ob tem je opozorilo, da bi dejanja ZDA lahko vodila do neposredne konfrontacije med Moskvo in zvezo Nato.

"To kaže na vse večjo vpletenost ZDA in držav Nata v konflikt v Ukrajini na strani Kijeva. Takšni leti povečujejo verjetnost incidentov v zračnem prostoru z ruskimi letali, kar tudi povečuje tveganje neposrednega spopada med zavezništvom in Rusijo," je sporočilo ministrstvo v Moskvi.

Ruski obrambni minister Andrej Belousov je medtem vojski naročil, naj pripravi "predloge za operativni odziv na tovrstne provokacije".

Ameriški droni sicer pogosto preletavajo Črno morje, pri čemer Washington poudarja, da je to v skladu z mednarodnim pravom. Nad morjem je tudi prišlo do incidenta, ko so ruske sile marca lani prestregle ameriški dron MQ-9 Reaper.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta