Ryanair odpira bazo v Zagrebu. Kam vse bo iz hrvaške prestolnice mogoče leteti?

Gr.G., STA
30.03.2021 16:34
Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair bo iz letališče Franja Tuđmana v Zagrebu letel na 12 destinacij. Uprava zagrebškega letališča je doslej zavračala nizkocenovnike.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bo v Zagrebu odprl novo bazo, v kateri bo imel dve letali. Napovedal je, da bo imel z zagrebškega letališča 12 letalskih povezav in 36 tedenskih poletov v osem držav. Naložbo so ocenili na 200 milijonov evrov, na novo pa naj bi zaposlili 60 ljudi. Najprej bodo julija povezali Zagreb z Brusljem in Milanom, septembra pa tudi s Parizom, Londonom, Rimom, Göteborgom, Oslom, Podgorico, Frankfurtom, Dortmundom, Karlsruhejem in Memimgemom. 

Profimedia

Prve povezave iz baze v Zagrebu bodo vzpostavili z letali A320 Ryanairove hčerinske družbe Lauda. Od septembra bodo v zagrebški bazi imeli dve Ryanairovi letali, ki bosta poskrbeli za vseh 36 tedenskih povezav. Ryanair ima sicer na Hrvaškem že nekaj let svojo bazo tudi v Zadru, s prihodom nizkocenovnika v Zagreb pa so prepričani, da bo to spodbudilo razvoj turizma na Hrvaškem, posebej v Zagrebu. Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson je izrazil zadovoljstvo ob odprtju nove baze na Hrvaškem. Predsednik uprave mednarodnega letališča Zagreb Huseyin Bahadir Bedir pa je dodal, da bodo imeli potniki veliko izbiro novih letalskih povezav po sprejemljivih cenah.

Reuters

Ryanair je na hrvaškem letalskem trgu od leta 2006 in je že večkrat izkazal interes, da bi vzpostavil redne letalske linije z Zagrebom, a je uprava zagrebškega letališča doslej zavračala nizkocenovne letalske prevoznike. Do dogovora je prišlo potem, ko je uprava letališča letalskim družbam decembra lani ponudila možnost dodatnih popustov pri nadomestilih za potniške storitve glede na krepitev prometa v določenem obdobju. Na Hrvaškem pričakujejo, da bodo na ta način v Zagrebu morda pridobili še kakšnega izmed znanih nizkocenovnih prevoznikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta