Salvini: Mejo želimo nadzirati z vsemi razpoložljivimi sredstvi

STA
05.07.2019 14:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matteo Salvini 
Epa

Nadzorujemo meje na morju, z vsemi razpoložljivimi sredstvi pa želimo nadzirati tudi tiste na kopnem, je danes v Trstu ob podpisu pogodbe z Madžari o vlaganjih v tržaško pristanišče, dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini. V mestu sicer ob obisku ministra in vodje skrajno desne Lige že potekajo protesti. Preko Twitterja pa je Salvini sporočil, da je cilj obiska v Trstu "več ljudi in več sredstev, da zapečatimo mejo s Slovenijo ter dokončno ustavimo prihod nezakonitih migrantov".
{twitter}https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1147082415703285760{/twitter}
"Odprava schengna in zavarovanje meje sta zadnji možnosti," je v Trstu dejal Salvini. Izjavil je, da zaupa v nadzor, ki ga izvajajo slovenska, hrvaška in bosanska policija na balkanski poti, a ker so meje svete in nedotakljive, razmišljajo o različnih možnostih, če nadzor ne bi bil dovolj. "Skupne patrulje Italije, Slovenije in Hrvaške so nekaj, kar vzpostavljamo, in videli bomo, kakšni bodo rezultati," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta