Se odpravljate v Italijo? Tudi za cepljene po novem pogoj negativni test

STA
14.12.2021 20:22

Tisti, ki niso cepljeni proti covidu, pa bodo morali ob prihodu iz druge države Evropske unije v Italijo, tudi če bodo imeli negativni test, v petdnevno karanteno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Poostreni ukrepi za zajezitev koronavirusa bodo začeli veljati v četrtek. Veljavnost negativnega PCR-testa bo 48 ur, hitrega pa 24 ur. Odločitev italijanskega ministra za zdravje Roberta Speranze, ki podaljšuje tudi vse doslej veljavne ukrepe za prihod iz neevropskih držav, bo v veljavi do 31. januarja, poročata Primorski dnevnik in La Repubblica.

Se pa za obmejne prebivalce in čezmejne delavce kljub novim ukrepom pri vstopu v Italijo ne bo spremenilo nič, so zagotovili na italijanskem ministrstvu za zdravje.

Vlada v Rimu je obenem izredne razmere, ki jih je zaradi pandemije covida-19 prvič uvedla v začetku lanskega leta, podaljšala do 31. marca 2022. Če jih ne bi, bi se iztekle konec leta. Izredne razmere pa so v Italiji podlaga za več ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

V Italiji od preteklega ponedeljka veljajo strožji omejitveni ukrepi, v skladu s katerimi so necepljeni oziroma tisti, ki covida-19 niso preboleli, izključeni iz večjega dela javnega življenja. Vstop v restavracije, kulturne ustanove in na športne prireditve je dovoljen le cepljenim in prebolevnikom.

V sredo bodo razširili še obveznost cepljenja proti covidu. Po novem bo obvezno tudi za osebje, zaposleno v šolah, policiste in vojake. Že od aprila je obvezno za vse zdravstvene delavce. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta