Sedem mrtvih v medsebojnem obstreljevanju v Donecku

STA, Gr.G.
05.07.2024 20:08

Novi napadi potekajo v senci današnjega srečanja ruskega predsednika Vladimirja Putina z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom v Moskvi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V ruskih napadih na naselja v delno zasedeni ukrajinski regiji Doneck so bili danes ubiti najmanj štirje civilisti, več kot 20 pa ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. Na območjih pod nadzorom ruske vojske so bile medtem v ukrajinskem napadu ubite tri osebe, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Ukrajinski guverner Donecka Vadim Filaškin je danes poročal o treh ločenih napadih na kraje na vzhodu države, ki so skupno terjali štiri življenja in povzročili gmotno škodo.

Viktor Orban na lastno pest k Putinu

Na drugi strani fronte, kjer sicer vsakodnevno potekajo spopadi med vojskama, so proruske oblasti sporočile, da so tri osebe umrle v obstreljevanju mesta Volnovaha.

EPA

Novi napadi potekajo v senci današnjega srečanja ruskega predsednika Vladimirja Putina z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom v Moskvi, po katerem je gostitelj ponovil svoje stališče glede možnosti za končanje spopadov v Ukrajini, ki predvideva popoln ukrajinski umik iz Donecka, kot tudi preostalih treh ukrajinskih regij, ki si jih je Rusija leta 2022 enostransko priključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta