Skupinsko posilili 12-letno deklico, napadli naj bi jo zaradi njene veroizpovedi

D.Ži
19.06.2024 09:31

Tri mladoletne napadalce je identificirala žrtvina prijateljica, dvema so odredili pripor, tretjemu pa vzgojni ukrep.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V ponedeljek je policija prijela tri mladoletne osebe, ki so jih "pridržali glede na njihovo starost".
Profimedia

Dva mladoletnika sta osumljena posilstva, groženj s smrtjo, žalitev in antisemitskega nasilja nad 12-letno deklico v Courbevoieju v Franciji, je sporočilo tožilstvo v Nanterru. Tretji mladoletnik je osumljen pomoči in prisostvovanja posilstvu.

V ponedeljek so prijeli tri mladoletne osebe, ki so jih "pridržali glede na njihovo starost", so pojasnili na tožilstvu. Dvema 13-letnikoma so odredili pripor, 12-letniku pa začasni vzgojni ukrep. Primer je sprožil burne odzive judovske skupnosti, piše Le Monde.

Obteževalna okoliščina za osumljena mladoletnika je, da sta kazniva dejanja storila "zaradi verske pripadnosti oškodovanke", je poudarila državna pravobranilka.

Po navedbah policijskega vira, ki ga povzema agencija AFP, je 12-letna deklica povedala, da so trije fantje pristopili k njej in jo začeli vleči, medtem ko je bila s prijateljico v parku blizu svojega doma. Osumljenci so jo pretepli in "prisilili v spolni odnos z grožnjami s smrtjo in antisemitskimi žaljivkami", je povedal vir.

Žrtvina prijateljica je identificirala napadalce. Deklico so po napadu odpeljali v bolnišnico. Opravila je ginekološki pregled, ki je potrdil, da je bila posiljena.

Haïm Korsia, glavni francoski rabin, je posvaril pred "antisemitskim valom brez primere" in poudaril, da je nad dogodkom "zgrožen". Predstavniški svet judovskih ustanov Francije je izrazil žalost "nad tragičnim posilstvom deklice" in napovedal, da bo "budno spremljal vso dogajanje v tem izjemno zaskrbljujočem primeru".

Po vladnih podatkih se je v prvem četrtletju leta 2024 v Franciji povečalo število antisemitskih dejanj. V prvih treh mesecih letošnjega leta so zabeležili skupno 366 antisemitskih dejanj, kar je 300-odstotno povečanje v primerjavi z lanskim letom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta