Španski mediji o nasilni smrti 20-letnega Slovenca: Truplo našli na strmem pobočju v bližini bara na plaži

A.L.
13.12.2019 13:56

Letošnje leto je bilo v Malagi po številu nasilnih smrti najbolj krvavo v zadnjem desetletju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

V Španiji in pri nas te dni odmeva smrt komaj 20-letnega Slovenca, čigar truplo so odkrili v sredo zjutraj na strmem delu pečine za plažo Peñón del Cura med krajema Fuengirola in Mijas južno od Malage. Truplo so s pomočjo vrvi in nosil uspeli na varno prenesti gasilci.
Španski medij Malaga Hoy poroča, da prve ugotovitve kažejo, da je imela žrtev več strelnih ran v prsnem košu in na trebuhu. Natančen vzrok smrti bo določila obdukcija, ki jo bodo opravili danes. V kolikor bodo uspeli potrditi, da je slovenski državljan umrl zaradi strelnih ran, bo to drugi tovrstni primer smrti v osmih dneh in kar peti v tej provinci od konca oktobra. 

Truplo blizu bara na plaži

Malaga Hoy piše, da so včeraj ob 9.15 interventne službe opozorili o najdbi trupla na strmem območju plaže Peñón del Cura, v bližini bara. Viri blizu preiskovalcev so za španski medij razkrili, da izstreljeni streli ustrezajo avtomatskemu orožju, nadaljnje preiskave pa bodo pokazale tudi, ali so 20-letnika najprej ustrelili in nato odvrgli ali pa je padel sam zaradi strelov oziroma udarcev. 

Costa del Sol postaja podoben Mehiki

In medtem ko za zdaj precej umorov na tem območju ostaja nerešenih, pa je policija uspela razrešiti lanski primer, ko so na polju našli ustreljenega moškega. V začetku meseca je policija sporočila, da so v povezavi z umorom aretirali štiri moške, vsi se trenutno nahajajo v zaporu. Obtoženi so kaznivih dejanj umora, preprodaje mamil, članstva v kriminalni združbi ter kaznivega dejanja nezakonitega posedovanja orožja, še poroča španski medij.
Sicer pa tamkajšnji policisti opozarjajo in vztrajajo pri zahtevah po zvišanju števila osebja, ki se bori proti preprodaji mamil. "Costa del Sol postaja vse bolj podobna Mehiki. Številni so pokopani pod skalovjem, v močvirjih ali na dnu morja," na slabe razmere opozarjajo tamkajšnji policisti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta