Strelski napad v teksaškem El Pasu zahteval eno življenje

STA, A.L.
16.02.2023 07:26

Strelski napad v nakupovalnem središču teksaškega mesta El Paso je v sredo zahteval eno življenje, tri osebe pa so bile ranjene, je sporočila lokalna policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ena človek je v priporu, iščejo pa še enega, ki bi naj bil prav tako vpleten v streljanje.

Tiskovni predstavnik policije v El Pasu Robert Gomez je dejal, da so na kraju dogodka našli orožje, eno osebo še iščejo, več informacij pa uvodoma ni imel.

Tri ranjene, od katerih sta dva moška v kritičnem stanju, so odpeljali v bolnišnico, Gomez pa ni želel ugibati o motivu.

Strelski napad se je zgodil v nakupovalnem središču El Cielo, blizu veletrgovine Walmart, kjer je beli rasist leta 2019 pobil 23 oseb. Ubijal je zato, ker sovraži osebe latinsko-ameriškega izvora.

Strelski napadi so letos v ZDA zahtevali več deset življenj. Nazadnje so bili v ponedeljek na univerzi Michigan State ubiti trije študenti, še pet pa jih je bilo ranjenih.

Januarja je bilo v mestu Monterey Park na območju Los Angelesa ubitih 11 ljudi, ki so v plesni dvorani, priljubljeni med starejšimi Američani azijskega izvora, praznovali kitajsko novo leto.

Po podatkih arhiva Gun Violence Archive je bilo lani v ZDA več kot 600 množičnih streljanj s po najmanj štirimi ubitimi ali ranjenimi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta