Švedska, ki je "zaslovela" s svojim mehkim pristopom v boju proti covidu-19, prvič sprejela odločitev o omejitvi zbiranja

STA, A.L.
16.11.2020 16:15

Švedska, ki je "zaslovela" s svojim mehkim pristopom v boju proti pandemiji covida-19, je zaradi velikega porasta števila novih okužb z novim koronavirusom prvič sprejela odločitev o omejitvi javnega zbiranja na osem ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Omejitev zbiranja, ki je bila do zdaj glede na vrsto dogodka omejena na od 50 do 300 ljudi, bo od 24. novembra omejena na osem, je sporočil švedski premier Stefan Löfven. Dodal je, da je ukrep nujen za zajezitev okužb z novim koronavirusom, poroča francoska tiskovna agencije AFP.

"To je nova norma za celotno družbo. Ne hodite v telovadnice, ne hodite v knjižnice, ne gostite večerij," je po poročanju Reutersa še dejal švedski premier.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi omejitev zbiranja v javnosti najprej veljala za štiri tedne.

Na Švedskem doslej potrdili 177.355 primerov okužb

Podobno kot spomladi Švedska z okoli 10,3 milijona prebivalci trenutno beleži največ novih okužb z novim koronavirusom med skandinavskimi državami. V zadnjih 14 dni so na 100.000 prebivalcev po navedbah dpa potrdili 430 novih okužb.

V Sloveniji po podatkih nacionalnega inštituta za javno zdravje beležimo 917 potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev.

Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa so na Švedskem doslej potrdili 177.355 primerov okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je umrlo 6164 bolnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta