Tako koristni so lahko roboti v boju proti koronavirusu

Gregor Grosman Gregor Grosman
15.03.2020 14:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Kakor hitro se pojavi tveganje za človeško življenje, možnost poškodb ali okužbo s kakšnim virusom, začnemo bolj ceniti opravila, ki so jih sposobni opravljati napredni roboti namesto nas. Kitajska postaja največji poligon za dokazovanje, kako lahko izkoristimo nove tehnologije za izboljšanje obvladovanja epidemij in zmanjšanje vpliva izbruha koronavirusa na gospodarstvo.

Policijski varnostni robot v Shenzenu se vozi med pešci in sproži alarm, kakor hitro zazna nekoga, ki v javnosti ne nosi zaščitne maske. Zmore tudi izmeriti temperaturo in prepoznati identiteto osebe.
EPA
V Hongkongu, kjer več milijonov ljudi dnevno uporablja javni prevoz, je upravljavec podzemne železnice vpeljal robota VHP, ki razkužuje vagone. Kupili jih bodo 20. Po ulicah Šanghaja se vozi robot s posodo z razkužilom, ki ga lahko uporabljajo mimoidoči.
EPA
V kitajski provinci Guangdong so pri vhodih v vladne objekte v mestu Guangzhou namestili robote, ki obiskovalcem pred vstopom v objekt izmerijo telesno temperaturo.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta