Thompsonova pesem za Merklovo

Mladen Mali
19.05.2019 14:51

Nemška kanclerka Angela Merkel je napovedala, da bo naslednja Evropska komisija v svojem mandatu nedvomno obravnavala vstop Hrvaške v schengenski prostor, vladajoča HDZ pa ji je odgovorila s pesmijo glasbenika Thompsona, ki so mu sicer prepovedali peti na nemških tleh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Kanclerka Angela Merkel je minulo soboto popoldne dopotovala v Zagreb, da bi se skupaj z Manfredom Webrom, vodilnim kandidatom desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP) na evropskih volitvah, udeležila predvolilnega zborovanja HDZ. Obisk v Zagrebu je izkoristila tudi za večurni razgovor z Andrejem Plenkovićem, premierom in predsednikom HDZ, o dvostranskih vprašanjih in prihodnosti EU.  
Po razgovoru na Banskih dvorih, sedežu hrvaške vlade, je Merklova izjavila, da bo vstop Hrvaške v evroobmočje in schengenski prostor nedvomno del mandata nove Evropske komisije. Dejala je, da je treba postoriti še veliko stvari, toda Hrvaška je po njenih besedah na dobri poti in Nemčija bi ji bila rada na tej poti dobra partnerica.

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta