Tiskovna predstavnica umrlega ruskega opozicijskega voditelja: Posmrtne ostanke Alekseja Navalnega so vrnili materi

Va
24.02.2024 17:13

Nekaj ur pred najnovejšo informacijo se je znova oglasila vdova Navalnega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Kdaj bo pogreb, se še ne ve. BBC navaja besede tiskovne predstavnice Alekseja Navalnega Kire Jarmiš, da še ne vedo, ali se bodo ruske oblasti vmešavale v to, da se zadnje slovo izpelje tako, "kot želi družina in kot si Aleksej zasluži"

Navalni je znenada umrl prejšnji petek v ruski kazenski koloniji, kjer je prestajal dolgoletno zaporno kazen. Ruske oblasti trdijo, da je umrl naravne smrti, njegova vdova Julija Navalna pa, da je bil zastrupljen. V zadnjem videosporočilu je na ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je po njenem osebno kriv za smrt Navalnega, pokazala s prstom, da njenega moža mučijo še po smrti, ker ne izročijo posmrtnih ostankov.    

Družina in podporniki Navalnega so več dni pozivali Moskvo, naj jim izroči truplo, da bi ga lahko pokopali. Mati Ljudmila Navalna je v četrtek sporočila, da so ji oblasti dovolile videti sinove posmrtne ostanke, a ji ga niso izročile. Navedla je še, da jo skušajo prisiliti, naj sina pokoplje na skrivaj.

Mati Navalnega za sina zahteva javni pogreb, da bi se ga lahko udeležili tudi njegovi podporniki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta