(VIDEO) Vdova Alekseja Navalnega: Vem, kdo je ubil mojega moža. Zdaj strahopetno čakajo, da se izgubijo sledovi novičoka

Va
19.02.2024 16:14

Julija Navalna je prepričana, da pozna vzrok smrti moža v petek v ruski kazenski koloniji. Zavezniki Navalnega vedo, zakaj je umrl, in kmalu bodo predstavili podrobnosti, je povedala v videu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zakonca Navalni 
Reuters

V videosporočilu, s katerim se je danes oglasila, Julija Navalna, soproga pokojnega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, brez ovinkarjenja pove, kdo je po njenem kriv za njegovo smrt v kazenski koloniji 1900 kilometrov severovzhodno od Moskve: ruski predsednik Vladimir Putin! Ruske oblasti, pravi Navalna, zdaj skrivajo truplo njenega moža in čakajo, da se izgubijo sledovi živčnega strupa novičoka. 

Zavezniki Navalnega vedo, zakaj je umrl, in kmalu bodo predstavili podrobnosti, poimensko tudi neposredno vpletene v njegovo smrt, je zagotovila.

"Aleksej je umrl po treh letih mučenja in životarjenja v samici," pravi vdova. Kljub vsemu, kar je pretrpel, pa se ni nikoli vdal, "niti v delčku sekunde ni podvomil, za kaj se bori", bodril in navdihoval je svoje najbližje. Njegova vdova je prepričana, da je umrl prav zato, ker je bil uporen, ker se na noben način ni vdal sistemu. "Putin ga je ubil sramotno in strahopetno," je izjavila Julija Navalna, "na isti način pa zdaj skrivajo njegovo truplo, ne pokažejo ga njegovi mami, ne predajo ga družini, temveč patetično lažejo in čakajo, da izginejo sledovi še ene serije novičoka." 

Navalna je odločena nadaljevati boj svojega moža, boj za svobodno Rusijo. "Putin je ubil očeta mojih otrok. Vzel mi je najdragocenejše, kar sem imela, meni najbližjo osebo, človeka, ki sem ga ljubila najbolj na svetu. Vsem vam pa je vzel Navalnega," je sporočila. Z njim je umrlo tudi pol nje, a še vedno ima drugo polovico in sporoča ji, da ne sme odnehati.  

Uradni vzrok smrti Navalnega še ni znan. Z novičokom je bil vodilni ruski opozicijec zastrupljen tudi že leta 2020.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta