Trump s carinami nad migrante iz Mehike

DR
31.05.2019 15:17

Ameriški predsednik Donald Trump bo po Mehiki udaril z visokimi carinami, češ da južna soseda ZDA ne stori dovolj za preprečitev ilegalnih prehodov meje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trumpa je najbolj razjarila tako imenovana karavana migrantov pozno jeseni lani.
EPA

Predsednik ZDA Donald Trump je napovedal, da bodo ZDA zaradi nezakonitih migracij uvedle petodstotne carine na vse blago iz Mehike. Ukrep bo začel veljati 10. junija, nato naj bi se carine postopoma povečale na 25 odstotkov. Kot so še sporočili iz Bele hiše, se bodo carine 1. julija povečale na deset odstotkov, nato vsak mesec še za pet, tako da naj bi 1. oktobra dosegle 25 odstotkov. "Carine bodo ostale pri 25 odstotkih, razen če bo Mehika bistveno zajezila nezakoniti val tujcev, ki prihajajo prek njenega ozemlja," so še opozorili v Washingtonu. "Če se bodo z učinkovitimi ukrepi Mehike zmanjšale nezakonite migracije, kar se bomo odločili po naši presoji, bomo preklicali carine," so pojasnili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta