Trumpova prva predvolilna kampanja in grožnja okužbe s koronavirusom: napovedani tudi protesti

K. Š., STA
20.06.2020 08:50

Donald Trump bo imel danes v zvezni državi Oklahkoma svoje prvo predvolilno zborovanje. V mestu Tulsa se tako že več dni zbirajo njegovi podporniki, napovedani pa so tudi protesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Trump je zborovanje sprva načrtoval za datum 19. junij. Na isti dan Američani praznujejo dan osvoboditve temnopoltih sužnjev, praznik imenujejo "juneteenth", glavna praznovanja pa se odvijajo prav v Tulsi, kjer se je leta 1921 zgodil največji pokol temnopoltih s strani belcev od konca državljanske vojne. Zaradi policijskega nasilja v ZDA, katerega žrtve so predvsem temnopolti, se je Trump zborovanje odločil premakniti za en dan.
Zdravstvene oblasti sicer svarijo pred nevarnostjo izbruha novih okužb s koronavirusom in odsvetujejo dogodek, vendar ga Trump po vrsti polomij, povezanih s pandemijo in protesti proti policijskemu nasilju ter sedaj še knjigo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, po ocenah poznavalcev zelo potrebuje. V javnomnenjskih anketah namreč močno zaostaja za demokratskim kandidatom Josephom Bidnom.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta