Turška policija osvobodila talce pri Istanbulu

STA, A.L.
02.02.2024 07:38

Turška policija je v četrtek zvečer osvobodila talce, ki jih je v tovarni ameriškega podjetja Procter and Gamble v bližini Istanbula zajel propalestinski napadalec, so poročali turški mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po besedah guvernerja province Kocaeli Seddarja Yavuza je bil njegov cilj ustaviti izraelski pokol v Gazi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je pojasnil Yavuz, je želel napadalec doseči končanje izraelske ofenzive v Gazi in "odpreti vrata" v Rafi na meji med palestinsko enklavo in Egiptom, da bi humanitarna pomoč lahko prišla do civilistov. "Ko je odšel na stranišče, so naše varnostne sile izvedle operacijo," je dejal in dodal, da nihče izmed talcev ni bil poškodovan.

Incident se je zgodil v industrijski coni Gebze v turški provinci Kocaeli vzhodno od Istanbula. Moški naj bi v tovarno podjetja Procter and Gamble vstopil v četrtek popoldne in več ljudi vzel za talce. Po navedbah sindikata delavcev je zajel sedem ljudi.

Fotografije in videoposnetki napadalca, ki jih je na spletu delil eden od talcev, prikazujejo moškega, katerega obraz je pokrit s palestinskim šalom oziroma kefijo. Oborožen je s pištolo in nečim, kar je videti kot samomorilski jopič. V ozadju je na steni narisana palestinska zastava in napis, da se bodo vrata za Gazo odprla.

Sorodniki talcev so se spraševali, zakaj je napadalec zajel delavce v Turčiji, državi, ki močno podpira Palestince, da bi izrazil protest proti izraelski ofenzivi. Turške oblasti pa incidenta podrobneje še niso komentirale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta