Ukrajina tarča novih ruskih napadov, ubiti 12-letna deklica in 25-letna ženska

STA, M.D.
22.09.2024 14:20

V napadu ruskega brezpilotnega letalnika sta bili v Nikopolju v ukrajinski regiji Dnipropetrovsk ubiti 12-letna deklica in 25-letna ženska, so v soboto sporočile tamkajšnje oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Harkova Ihor Terekhov meščankam in meščanom pomagal pri evakuaciji.
Reuters

Še dve osebi sta bili ob tem ranjeni. V Harkovu na severovzhodu države je bilo medtem v ruskem zračnem napadu ranjenih najmanj 21 ljudi.

Po besedah guvernerja regije Dnipropetrovsk Sergeja Lisaka je ruski dron kamikaza v Nikopolju zadel avtomobil. 12-letna deklica in 25-letna ženska sta bili ubiti, štiriletni deček in 25-moški pa sta bila ranjena. Otroka so spričo hudih poškodb prepeljali v bolnišnico, na spletni strani navaja ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Ruske sile so iz zraka napadle tudi stanovanjsko območje v drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov na severovzhodu, pri čemer je bilo ranjenih najmanj 21 ljudi, je danes sporočil guverner istoimenske regije Oleg Sinegubov. Več deset ljudi so evakuirali.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pred tem v soboto vnovič napovedal, da bo na obisku v ZDA prihodnji teden pritisnil na Washington, naj odpravi omejitve glede uporabe ameriškega orožja dolgega dosega za napade na cilje v Rusiji.

"Naše partnerje prepričujemo - in o tem se bomo pogovarjali tudi prihodnji teden -, da Ukrajina potrebuje vse zmogljivosti dolgega dosega," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal v večernem nagovoru.

Enako dovoljenje si v Kijevu želijo tudi od Londona. "Mislim, da jih skrbi, da bi prišlo do eskalacije," je še dejal Zelenski. Ruski predsednik Vladimir Putin je namreč v preteklosti opozoril, da bi ukrajinska uporaba zahodnega orožja dolgega dosega za napade na cilje v Rusiji pomenila, da je zveza Nato v vojni z Rusijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta