V Daruvarju dan žalovanja po napadu, eden od ranjenih v smrtni nevarnosti

STA, A.L.
24.07.2024 11:55

V Daruvarju na severovzhodu Hrvaške je danes dan žalovanja po ponedeljkovem napadu v domu za starejše, v katerem je bilo ubitih šest ljudi, toliko je bilo tudi ranjenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po pričevanjih očividcev je napadalec po streljanju odšel v bližnji lokal, kjer si je naročil pijačo. Tam so ga nato pridržali policisti.
Reuters

Eden od ranjenih, ki je na zdravljenju v bolnišnici v Pakracu, je v smrtni nevarnosti. Za napadalca so odredili 30-dnevni preiskovalni pripor, poročajo hrvaški mediji.

Kot je danes za medije pojasnila direktorica bolnišnice v Pakracu Marina Major, so v bolnišnici še štirje ranjeni v napadu, med njimi je eden v smrtni nevarnosti in ostaja na intenzivni negi, stanje ostalih treh je stabilno. Dodala je, da so trije pacienti, tudi tisti, ki je v smrtni nevarnosti, starejši, medtem ko je četrti mlad. Dva lažje poškodovana so že odpustili iz bolnišnice.

51-letni veteran vojne na Hrvaškem je v ponedeljek vstopil v dom za starejše in začel streljati na ljudi. V incidentu je bilo ubitih pet tamkajšnjih varovank in en zaposleni. Med smrtnimi žrtvami je tudi napadalčeva mati. Še šest ljudi je bilo v napadu ranjenih in so jih prepeljali v bolnišnico.

Po pričevanjih očividcev je napadalec po streljanju odšel v bližnji lokal, kjer si je naročil pijačo. Tam so ga nato pridržali policisti.

Moški je po navedbah policije v zvezi z napadom osumljen enajstih kaznivih dejanj. Gre za femicid, umor, štiri hude umore, tri poskuse hudih umorov in dva poskusa umora. Preiskovalni sodnik županijskega sodišča je na zahtevo okrožnega državnega tožilstva v Bjelovarju po pisanju regionalnega spletnega portala Bjelovar live danes zanj odredil 30-dnevni preiskovalni pripor. Grozi mu do 50 let zapora.

V Daruvarju je zaradi napada danes dan žalovanja. V slavonskem mestu so zastave na javnih zgradbah spuščene na pol droga, kulturne in zabavne prireditve pa so odpovedane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta