V državnem stanovanju na glavnem trgu prestolnice so se ukvarjali s prostitucijo

M.R.
11.07.2019 10:28

Hrvaška javna televizija je včeraj objavila prispevek o precej bizarni zgodbi. V državnem stanovanju v samem središču mesta, ki se nahaja na verjetno najbolj zanimivem naslovu v hrvaški prestolnici, naj bi namreč izvajali najstarejšo obrt.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Državno stanovanje se nahaja na naslovu Trg Bana Jelačića 1 v središču Zagreba.
Igor Napast

Ker pristojni v državnih strukturah niso vedeli, kdo državno stanovanje, ki se nahaja v tretjem nadstropju na naslovu Trg Bana Jelačića 1, uporablja, so ga včeraj odprli na silo, uslužbence pa je čakalo veliko presenečenje. 
Načelnik državnega sektorja za nepremičnine Tomislav Volarević je dejal, da se je v stanovanju najverjetneje izvajala nedovoljena obrt. Našli so spolne pripomočke, intimno žensko perilo, različne alkoholne pijače in cigarete. Zadevo so že prijavili policiji. 
Minister za državno lastnino Goran Marić ob tem pravi, da jih to niti ne preseneča. "Vendar tako ne bo šlo več naprej," dodaja in poudarja, da bodo naredili konec dosedanji praksi ugrabljanja državne lastnine, ki da je v prihodnje ne bo več mogoče neregulirano uporabljati. 
Marić ob tem dodaja, da je država zaradi neurejenih odnosov z uporabniki državnih nepremičnin do zdaj izgubila že več kot milijardo kun (več kot 135 milijonov evrov). Največ težav predstavljajo neurejene zemljiške knjige, ki ne omogočajo vpogleda v dejansko stanje na terenu in na žalost še vedno večina zgradb ni vpisana v zemljiško knjigo oziroma nima skladno urejene etažne lastnine, pojasnjuje.
​Prispevek in fotografije si lahko pogledate TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta