V hotelskih sobah snemali goste in posnetke predvajali v živo na internetu

A.S.
22.03.2019 14:50

V Južni Koreji so pridržali štiri osebe, ki so skrivoma snemali okoli 1600 gostov v hotelih in dogajanje prenašali v živo na internetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Majhne kamere so montirali v televizije, držala sušilcev za lase in v električne vtičnice, na takšen način pa so snemali v 42 sobah v 30 hotelih po vsej državi. Med novembrom in marcem so na pornografskih straneh objavili več kot 800 videoposnetkov, poroča korejska policija.
Osumljenci naj bi s prodajo posnetkov zaslužili okoli 5.500 evrov. Eden izmed osumljencev naj bi tako ob prihodu v hotel kot gost montiral kamere, drugi pa vodil spletno stran, kjer so lahko uporabniki kupili celoten posnetek ali pa si brezplačno ogledali 30-sekundno dogajanja. Stran so izbrisali v začetku tega meseca, poroča policija, osumljencema pa grozi do sedem let zapora. Druga dva osumljenca naj bi celotno operacijo financirala in kupovala skrivne kamere, poroča Independent.
"Podoben primer, ko so nedovoljeno montirali kamere po hotelih in opazovali goste, smo že obravnavali, vendar je sedaj prvič, da so posnetke tudi prenašali v živo na internetu," so povedali na policiji. Sicer pa je to le eden izmed škandalov, v katerih imajo glavno vlogo skrivne kamere. Lani je namreč na tisoče žensk protestiralo v Seulu, kjer so zahtevale nove ukrepe glede takšnih zlorab - novembra je tako vlada zaostrila kazni za nedovoljeno snemanje in distribucijo slik brez dovoljenja.
Tovrstna kazniva dejanja s skrivnimi kamerami so se v zadnjih letih v Južni Koreji izjemno povečala – leta 2010 je bilo tovrstnih dogodkov 1100, dve leti nazaj kar 6000.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta