V izraelskem napadu z dronom na Zahodnem bregu pet mrtvih, tudi lokalni poveljnik vojaškega krila Hamasa

STA, Va
03.08.2024 11:33

Izraelska vojska je sporočila, da je zadela vozilo, v katerem je bila teroristična celica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V izraelskem napadu z brezpilotnim letalnikom je bilo danes v Tulkaremu na zasedenem Zahodnem bregu ubitih pet ljudi. Med žrtvami je tudi Haitam Balidi, lokalni poveljnik brigad Ezedin al Kasam, vojaškega krila palestinskega islamističnega gibanja Hamas, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Direktor bolnišnice Tabet Tabet v Tulkaremu je povedal, da je pet trupel prispelo v ustanovo po napadu izraelskega drona na palestinsko vozilo v bližini vasi Zeita v Tulkaremu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je medtem sporočila, da je zadela vozilo, v katerem je bila teroristična celica, ki je delovala na območju Tulkarema. Dodatnih podrobnosti napada ni objavila.

Po napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra so se razmere zaostrile tudi na Zahodnem bregu, kjer izraelska vojska redno izvaja racije. Po podatkih oblasti v Ramali je bilo od 7. oktobra v racijah in nasilju izraelskih naseljencev ubitih najmanj 594 Palestincev. V istem obdobju je bilo po podatkih izraelskih oblasti ubitih tudi 17 Izraelcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta