V izraelskem zračnem napadu na Sirijo ubit s Hezbolahom povezan poslovnež

STA, A.L.
15.07.2024 19:56

Poslovnež Baraa Katerji je bil odgovoren za financiranje skupine, povezane z libanonskim oboroženim gibanjem Hezbolah, ki so jo oblikovali za napade na zasedeni sirski Golanski planoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Izraelska vojska je danes v napadu z brezpilotnim letalnikom na vozilo v Siriji blizu libanonske meje ubila poslovneža Barao Katerjija, ki je bil povezan s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom in odgovoren za financiranje s Hezbolahom povezane skupine, je sporočil sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Londonu.

Poslovnež Baraa Katerji je bil odgovoren za financiranje skupine, povezane z libanonskim oboroženim gibanjem Hezbolah, ki so jo oblikovali za napade na zasedeni sirski Golanski planoti. Po navedbah sirskega observatorija je izraelska vojska moškega ubila v napadu z dronom, v katerem je življenje izgubila še ena oseba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Katerji je sodil v ožji krog poslovnežev blizu družine Asad, ki so vpliv pridobili po začetku državljanske vojne v Siriji leta 2011, poroča agencija Reuters.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta