V izraelski raciji na Zahodnem bregu pet mrtvih

STA, A.L.
05.07.2024 10:47

Izraelska vojska je danes znova izvedla racije v Dženinu na zasedenem Zahodnem bregu, v katerih je bilo ubitih pet ljudi, je sporočilo ministrstvo za zdravje v Ramali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Skupno je bilo tako v tem tednu v izraelskih racijah na Zahodnem bregu ubitih že najmanj 12 Palestincev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je pojasnila izraelska vojska, so njihove sile obkolile stavbo, v kateri so se zabarikadirali teroristi, za tem pa so odjeknili streli. Palestinska tiskovna agencija Wafa je medtem poročala, da je vojska obkolila hišo v begunskem taborišču Dženin, od stanovalcev zahtevala naj se predajo, nato pa hišo med drugim napadla tudi z dronom.

Po napadu pripadnikov palestinskega islamističnega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra lani so se razmere zaostrile tudi na zasedenem Zahodnem bregu. Izraelska vojska redno izvaja racije, samo v tem tednu pa je bilo v racijah skupno ubitih 12 Palestincev.

Po podatkih oblasti v Ramali je bilo od 7. oktobra na Zahodnem bregu v racijah in nasilju izraelskih naseljencev ubitih najmanj 565 Palestincev. V istem obdobju je bilo po podatkih izraelskih oblasti ubitih tudi 16 Izraelcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta