V novem napadu Izraela na Gazo ubitih najmanj 73 ljudi

STA, J.K.
20.10.2024 09:14

Le nekaj ur pred tem so iz mesta na severu enklave poročali o obstreljevanju v tamkajšnji indonezijski bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V izraelskem napadu v soboto na mesto Bejt Lahija na severu Gaze je bilo ubitih najmanj 73 ljudi, med njimi ženske in otroci, so sporočile tamkajšnje palestinske oblasti. Še več deset drugih je bilo ranjenih, številni so ujeti pod ruševinami.

Izraelske oblasti so sporočile, da preverjajo poročila o žrtvah. So pa dodale, da palestinske oblasti v Gazi po njihovem mnenju pretiravajo, saj da se podatki ne skladajo s podatki izraelske vojske, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Reuters

Predstavniki oblasti v Gazi so sporočili, da so izraelske sile v napadu zadele prenatrpano stanovanjsko območje in med drugim uničile celotni stanovanjski kompleks, poroča palestinska tiskovna agencija Wafa.

Le nekaj ur pred tem so iz mesta na severu enklave poročali o obstreljevanju v tamkajšnji indonezijski bolnišnici. Bejt Lahija je mesto na skrajnem severu enklave v bližini meje z Izraelom. Izraelska vojska je v izjavi še sporočila, da gre za aktivno vojno območje.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta