V Parizu policisti po napadu z nožem ubili moškega

STA, Gr.G.
19.07.2024 08:25

Preiskovalci izključujejo teroristični motiv napada oziroma povezavo s prihajajočimi olimpijskimi igrami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Moški je v četrtek zvečer v Parizu z nožem napadel policista, nakar so ga drugi policisti ustrelili. Napadalec je poškodbam podlegel. Preiskovalci izključujejo teroristični motiv napada oziroma povezavo s prihajajočimi olimpijskimi igrami, ki se v francoski prestolnici začenjajo 26. julija.

Reuters

Pariški policijski prefekt Laurent Nunez je pojasnil, da so zaposleni v trgovini Louis Vuitton blizu Elizejskih poljan policijo obvestili o moškem, oboroženem z nožem, in jih prosili za posredovanje.

Po njihovem prihodu se je moški upiral pridržanju in poskušal zbežati. Ko so ga ujeli, je enega od policistov hudo ranil z nožem, pri čemer ni ogrozil njegovega življenja. Policija je nato ustrelila moškega, ki je podlegel poškodbam.

Reuters

Kot je dodal pariški policijski prefekt, dosedanja kriminalistična preiskava ni pokazala morebitnega terorističnega motiva niti ni povezave z olimpijskimi igrami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta