V ruskih napadih v Ukrajini več mrtvih in ranjenih

STA, A.L.
24.07.2024 14:33

Ukrajinska zračna obramba pa je ponoči prestregla 17 od skupno 23 ruskih brezpilotnih letalnikov, niso pa uspeli sestreliti dveh raket, izstreljenih nad regijo Harkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena oseba je bila ubita tudi v napadu na mesto Herson na jugu države.
EPA

Ruski napadi so v torek in danes po vsej Ukrajini znova terjali več smrtnih žrtev, več ljudi je ranjenih, so po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočile lokalne oblasti v več ukrajinskih regijah. Ruske sile so napadle tudi pristanišče Izmail na Donavi v regiji Odesa ob meji z Romunijo.

V regiji Doneck na vzhodu Ukrajine so bili v torek v ruskih artilerijskih in zračnih napadih, usmerjenih zlasti proti mestu Liman, ubiti najmanj trije civilisti, šest pa jih je bilo ranjenih, je povedal tamkajšnji ukrajinski guverner Vadim Filaškin.

Ena oseba je bila ubita tudi v napadu na mesto Herson na jugu države, so sporočile tamkajšnje regionalne oblasti. O več ranjenih so poročali iz okolice mesta Harkov na severu in regije Sumi na severovzhodu Ukrajine.

Ruske oborožene sile so napadle tudi infrastrukturo v ukrajinskem pristanišču Izmail na reki Donavi ob meji z Romunijo, pri čemer so bili ranjene tri osebe, uničenih je več stavb in vozil.

Ukrajinska zračna obramba pa je ponoči prestregla 17 od skupno 23 ruskih brezpilotnih letalnikov, niso pa uspeli sestreliti dveh raket, izstreljenih nad regijo Harkov, še navaja dpa.

Ukrajinski hekerji so ob tem v torek s kibernetskim napadom začasno onesposobili več ruskih spletnih bančnih sistemov in mobilnih omrežij, so poročali ukrajinski obveščevalni viri. Delovanje storitev so danes sicer že uspeli znova vzpostaviti, poroča dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta