V Srbiji se poslavljajo od mlade zdravnice: V torek je bila pozitivna na covid-19, v nedeljo je umrla

Miha Raičevič
20.10.2021 08:45
Družina, prijatelji in kolegi mlade stomatologinje Ivane Latovljev so šokirani. Pravijo, da je bila vedra, nasmejana in zdrava. 27-letna stomatologinja je v nedeljo umrla v Pančevu, le nekaj dni zatem, ko je izvedela, da je okužena s koronavirusom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Časnik Kurir poroča, da je mlada zdravnica v torek izvedela, da je bil njen test na koronavirus pozitiven, v nedeljo pa je po več poskusih oživljanja umrla. Njena smrt je šokirala družino in prijatelje ter sodelavce.

Slednji so za Telegraf pojasnili, da se ji je pojavil le en simptom - izgubila je vonj. Zato se je šla takoj testirat. "Bila je v izolaciji, imela je blage simptome, podobne prehladu. V soboto pa ji je postalo slabo, začela je bruhati. Poklicala je prvo pomoč. V nedeljo je klicala reševalce še enkrat in povedala, da je slabše," je pojasnila njena kolegica. Dodala je še, da so jo v reševalnem vozilu intubirali, ji dali kisik in začeli z oživljanjem. Vozili so jo iz Crepaje, kjer je živela, do približno 20 kilometrov oddaljenega Pančeva. 

"Zdravniki so jo večkrat uspeli oživeti le za nekaj minut, pred bolnišnico pa so jo izgubili," je še pojasnila sodelavka, ki pravi, da ne ve, kje se je Latovljeva okužila. 

"Govorila je, da si želi postati mati, zato ni bila prepričana, ali naj se cepi. Morda se je okužila na delovnem mestu, tega nikoli ne bomo vedeli," je še povedala, pri tem pa poudarila, da je umrla zaradi krvnega strdka. 

"Vsi smo bili v šoku, ko smo slišali za to veliko izgubo tako mladega življenja," je zaključila kolegica preminule stomatologinje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta