V trčenju avtobusa in tovornjaka najmanj 22 mrtvih

STA, Gr.G.
21.07.2024 09:55

Aprila letos je v trčenju vozil na jugozahodu Bolivije umrlo 14 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do nesreče je prišlo, ker je tovornjak zapeljal na nasprotni vozni pas, da bi prehitel vozilo pred sabo.
EPA

Na cesti v bolivijskih Andih sta v soboto čelno trčila tovornjak in avtobus. Kot je sporočila tamkajšnja policija, je pri tem umrlo najmanj 22 ljudi, 16 pa je poškodovanih, povzema francoska tiskovna agencija AFP. Nesreča se je zgodila na poti med bolivijskim mestom Patacamaya in sosednjim Čilom. Čilsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je med umrlimi najmanj en državljan te države.

Uvodna preiskava je pokazala, da je do nesreče prišlo, ker je tovornjak zapeljal na nasprotni vozni pas, da bi prehitel vozilo pred sabo. Pri tem je trčil v nasproti vozeči avtobus, ki je bil na poti v Čile. Gre za najhujšo prometno nesrečo v Boliviji letos. Te so sicer zaradi slabih prometnih razmer v državi pogoste. Letno v prometnih nesrečah po vladnih statistikah umre okoli 1400 ljudi, poroča AFP. Aprila letos je v trčenju vozil na jugozahodu Bolivije umrlo 14 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta