(VIDEO) Aktualni čilski predsednik hrvaškega porekla po ločitvi obiskuje neznano žensko

M.R.
18.11.2023 11:26

Pred kratkim se je čilski predsednik Gabriel Borić ločil s partnerico Irino Karamanos. Kmalu zatem so se v javnosti pojavili posnetki, na katerih ponoči prihaja v stanovanje, v katerem naj bi se sestajal z žensko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čilski predsednik Gabriel Borić
Reuters

Identiteta ženske, ki naj bi jo Gabriel Borić obiskoval, ni znana, se je pa najmlajši predsednik v zgodovini Čila znašel v godlji. Poslanec Andres Jouannet je namreč poslal pismo ministrici za notranje zadeve in javno varnost Karolini Tohi. Sprašujejo jo, kolikokrat je predsednik obiskal to stanovanje, kako dolgo je tam ostajal in, ali pri so tem uporabili kakšne varnostne ukrepe.

"Znano je, da je predsednik Čila ponoči v stanovanjski zgradbi večkrat obiskoval mlado damo, pri čemer ni bilo nobenih varnostnih ukrepov, ki so sicer potrebni, glede na njegov položaj. Predsednika je mogoče videti, kako vstopa v zgradbo in iz nje izstopa, vse to pa brez spremstva, ki ga običajno ima. Kolikokrat je bil predsednik na tem kraju, kako dolgo je tam ostajal?" je vprašal poslanec. 

"So varnostniki šefa države pregledali objekt in okolico? Ali obstaja ekipa, ki je preverila varnostne pogoje v okolici stanovanja in v njem? Kateri varnostni ukrepi so bili sprejeti v primeru, da je predsednik države predhodno že bival na tem mestu?" so še nekatera vprašanja, ki so jih objavili lokalni mediji.

Borić, sicer potomec priseljencev s Hrvaške, je bil predlani izvoljen za predsednika pri 35 letih starosti, s tem pa je postal najmlajši predsednik v zgodovini države. Funkcijo je nastopil marca lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta