(VIDEO) Množičen ukrajinski napad na Rusijo: Gorita vojaško letališče in rafinerija ...

M.R.
22.07.2024 10:47

Ruski sistemi protizračne obrambe so ponoči sestrelili 75 ukrajinskih dronov, vključno za osmimi v bližini mesta Tuapse na obali Črnega morja, kjer se nahaja rafinerija ruske naftne družbe, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajinski dron je že konec maja letos zadel rafinerijo Tuapse v Rusiji.
Profimedia

47 dronov so sestrelili nad regijo Rostov na jugozahodu Rusije, 17 nad Črnim morjem in Azovskim morjem, osem nad regijo Krasnodar, katere del je Tuapse, po enega pa so sestrelili v regijah Belgorod, Voronjež in Smolensk. 

Ni pa rusko ministrstvo poročalo o morebitni škodi, ki je nastala v ukrajinskem napadu. Načelnik okrožja Tuapse Sergej Boiko je zapisal, da infrastruktura in stanovanjske zgradbe niso poškodovane. Malo pozneje pa so predstavniki regije zapisali, da je bila v napadu ruskega brezpilotnika poškodovana rafinerija Rosnefta. Pojasnili so, da naj bi razbitine sestreljenega brezpilotnika povzročile požar v rafineriji, ki naj bi ga že lokalizirali. Ni bilo žrtev, so dodali. 

Za zdaj ni znano, kakšne so razsežnosti požara, je pa bila ta rafinerija od začetka vojne v Ukrajini že večkrat tarča ukrajinskih napadov. Ruski uradniki sicer le redko razkrijejo podrobne napade o škodi, ki jo povzročijo ukrajinski napadi. 

No posnetki na družbenih omrežjih govorijo drugače. Nekateri brezpilotniki naj bi našli pot do svojih ciljev. Nekdanji pomočnik v ukrajinskem notranjem ministrstvu Anton Geraščenko je objavil dva posnetka, ki prikazujeta, da je dron zadel rafinerijo. "Glede na rusko obrambno ministrstvo, so bili vsi droni sestreljeni. Ta video prikazuje to 'uspešno delo'," je zapisal. 

Spletni časnik Kyiv Post pa je poročal, da gori tudi območje vojaškega letališča Morozovsk v Rusiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta