(VIDEO) Na ulici Sydneyja zabodel žensko in grozil ostalim, junaško so ga obvladali mimoidoči

M.R.
13.08.2019 10:10

V Sydneyju je moški na ulici z nožem napadel žensko in jo zabodel. Nato je skušal napasti še druge ljudi, a so mu to preprečili naključni mimoidoči. Prva sta se z njim soočila moški, ki je v roke vzel stol, in gasilec s sekiro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Moški je splezal na pokrov enega izmed avtomobilov na cesti, v rokah vihtel nož in se drl "Alah akbar" in "ubijte me, hočem umreti". Nato je začel bežati, a so obema na pomoč priskočili še drugi in so tako napadalca skupinsko obvladali. Noge so mu zablokirali s stolom, prek glave pa so mu nadeli plastično košaro in ga tako zadržali do prihoda policije. Policija je prepričana, da je deloval sam. 
{twitter}https://twitter.com/Andrew_Denney/status/1161134805993439233{/twitter}
Policisti so ga tudi identificirali, avstralski medij 7 News pa poroča, da je njegovo ime Mert Nay. Policisti za zdaj verjamejo, da je imel človek duševne težave. 
{twitter}https://twitter.com/SBSNews/status/1161169737214132224{/twitter}
Vse skupaj se je na ulicah Sydneyja odvijalo okoli 14. ure po lokalnem času. Predstavnik policije je povedal, da je 41-letna ženska z vbodno rano na hrbtu prepeljana v bolnišnico in da ni v smrtni nevarnosti. 

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta