(VIDEO) Po štirih težkih urah požar v Pulju pod nadzorom, uničenih nekaj poslopij in avtomobilov

Va
09.07.2022 14:41

Na pomoč pri gašenju so prileteli tudi trije kanaderji iz Zadra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V naselju Valdebek in še nekaterih na območju hrvaškega Pulja oziroma med Puljem in Medulinom je v soboto okoli poldneva izbruhnil obsežen požar. Ogenj naj bi bil izbruhnil na transformatorski postaji, zaradi česar je večji del mesta ostal brez elektrike. Gasilci ne izključujejo niti, da je bil požar podtaknjen.

Po poročanju portala Glas Istre je v požaru, ki se je začel na Premanturski cesti, zgorelo več hiš, nekaj prebivalcev so morali evakuirati, zaprli so več cest. Lokalni medij IstraIn je poročal o eksplozijah in zgorelih avtomobilih. Glas Istre je pozneje objavil, da je zgorelo 25 vozil na dvorišču avtomehanične delavnice. Kaže, da so stanovanjske hiše vendarle obvarovali in da tudi nihče ni poškodovan. Je pa uničenih nekaj gospodarskih objektov in, kot rečeno, vozil.

Požar, ki je bil pozno popoldne pod nadzorom, ne pa še pogašen, so gasili gasilci iz gasilskih društev Pulj, Rovinj, Labin in Pazin. Najprej so prihajala poročila, da gori dobesedno "z vseh strani". Na terenu je bilo

76 gasilcev z 29 vozili, člani prostovoljnih gasilskih društev, v zraku so pomagali trije kanaderji iz Zadra. Gašenje je oviral močan veter.

Po prvih ocenah je zgorelo okoli 40 hektarjev borovega gozda, trave in nizkega rastja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta