(VIDEO) Pojavil se je nov posnetek: Kaj naj bi le nekaj dni pred smrtjo za javnost povedal Prigožin?

M.R.
31.08.2023 14:01

Na spletu se je pojavil še en posnetek soustanovitelja ruske najemniške vojske Wagner Jevgenija Prigožina, ki je pretekli teden umrl v strmoglavljenju letala. Posnetek naj bi nastal le nekaj dni pred smrtjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jevgenij Prigožin v svojem domnevno zadnjem posnetku pred smrtjo.
Reuters

"Za tiste, ki ugibajo o tem, ali sem živ ali ne, še kako sem - zdaj je vikend, druga polovica avgusta 2023, in jaz sem v Afriki," je Prigožin povedal na kratkem posnetku, ki so ga objavili na omrežju Telegram, na profilu, ki je povezan z Wagnerjem. 

"Torej, za tiste, ki razpravljajo o tem, kako me izbrisati, ali pa o mojem zasebnem življenju, koliko zaslužim, ali karkoli drugega - vse je v redu," je dodal in zamahnil z roko. Agencija Reuters, ki poroča o tem videoposnetku, ob tem dodaja, da ni uspela preveriti kraja ali datuma nastanka posnetka. 

Prigožin je sicer na posnetku v premikajočem se vozilu, oblečeno ima maskirno vojaško uniformo, na glavi ima klobuk, na desni roki pa uro. Vse skupaj sovpada s posnetkom, ki je bil objavljen 21. avgusta, nastal pa je v Afriki.

Glede na to, da je Prigožin govoril o vikendu, bi lahko posnetek nastal 19. ali 20. avgusta, kar je le tri ali štiri dni, preden naj bi strmoglavil z letalom v Rusiji, nedaleč od Moskve. Ob tem spomnimo, da je ruski predsednik Vladimir Putin, ko je govoril o Prigožinovi smrti, dejal, da je le dan pred strmoglavljenjem prispel iz Afrike.

Putin se je oglasil po strmoglavljenju Prigožinovega letala: Bil je nadarjen podjetnik, delal je tudi napake

Jevgenij Prigožin v svojem domnevno zadnjem posnetku pred smrtjo.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta