(VIDEO) Posnetek sprožil ugibanja: Zdi se, da Putin ne more nadzorovati noge, miri jo s pomočjo rok. Kako zdrav je?

D.Ži
10.02.2024 09:59

Razvpiti dvourni intervju ruskega predsednika so pod drobnogled vzeli tudi tisti, ki trdijo, da naj bi se Putin skrivaj boril z rakom in Parkinsonovo boleznijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin je med dolgim intervjujem predstavil svoje videnje situacije v svetu. 
Epa

Ruski predsednik Vladimir Putin je moral med intervjujem s Tuckerjem Carlsonom podpirati svojo nenadzorovano tresočo se nogo, kar je znova podžgalo govorice, da ima zdravstvene težave, piše Daily Mail.

V dvournem intervjuju z nekdanjim voditeljem kanala Fox News, objavljenem v četrtek, je moral Putin uporabiti roko, da je umiril svojo nogo in tako preprečil, da bi se nenadzorovano premikala.

71-letni ruski predsednik je tudi večkrat zakašljal in se odkašljal, ko je podajal bombastične trditve, na primer, da ima Rusija boljše rakete kot katera koli druga država in da je novinar Wall Street Journala Evan Gershkovich "vohun".

Vladimir Putin in Tucker Carlson, ki je ruskemu predsedniku dovolil, da se razgovori po mili volji.

Nekateri kritiki so dvomili o Putinovem zdravju že pred intervjujem, ker je bil ruski voditelj posnet med srečanjem z beloruskim predsednikom Lukašenkom 28. januarja. Zdel se je nekoliko zmeden.

Kremelj je že večkrat zanikal govorice, da ima Putin resne zdravstvene težave in da uporablja dvojnike.

Oktobra je Telegram kanal General SVR, ki redno navaja, da je Putin neozdravljivo bolan z rakom, objavil informacijo, da naj bi predsednik utrpel "srčni zastoj".

Navedli so, da je "ruskega diktatorja na vseh zadnjih javnih nastopih, tudi na tujih obiskih, zamenjal dvojnik".

Trdili so, da so zdravniki Putina oživljali in ga odpeljali v poseben prostor za intenzivno nego v njegovi uradni rezidenci. "Zdravniki so izvedli oživljanje, potem ko so predhodno ugotovili, da je predsednik doživel srčni zastoj," je poročal kanal. "Pomoč je bila zagotovljena pravočasno, srce se je zganilo in Putin je prišel k sebi."

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal: "Z njim je vse v redu, to je še ena popolnoma lažna govorica."

"Takšne zgodbe sodijo v kategorijo lažnih novic, o katerih številni mediji razpravljajo z zavidljivo vztrajnostjo. To v Kremlju izzove le smeh," je dodal.

Ko je Putin presenetljivo obiskal mesto Derbent na jugu Rusije le nekaj dni po spodletelem Wagnerjevem junijskem državnem udaru, so nekateri bili prepričani, da je tja poslal dvojnika.

Leta 2022, po ruski invaziji na Ukrajino, so v javnost pricurljali vohunski dokumenti, ki so navajali, da ima Putin zgodnjo fazo Parkinsonove bolezni in raka trebušne slinavke.

Dokumenti naj bi se glasili: "Lahko potrdim, da so mu diagnosticirali zgodnjo fazo Parkinsonove bolezni, vendar že napreduje. To dejstvo bo zanikano in prikrito na vse možne načine."

Nektarim se je Putin med intervjujem zdel povsem zdrav.
Reuters

"Putin se redno polni z najrazličnejšimi močnimi steroidi in inovativnimi sredstvi proti bolečinam, da bi zaustavil širjenje nedavno diagnosticiranega raka trebušne slinavke" in "Ne samo, da bolezen povzroča veliko bolečine, Putin ima tudi otečen obraz in čuti druge stranske učinke - vključno z izgubo spomina," naj bi pisalo v vohunskih dokumentih.

Kljub špekulacijam o zdravju 71-letnika mnogi na omrežju X menijo, da je bil ruski predsednik med intervjujem s Carlsonom videti povsem v redu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta