Volitve v Grčiji nakazujejo nov vzpon dinastije Micotakis

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
05.07.2019 17:37

Na jutrišnjih parlamentarnih volitvah se zmaga znova obeta stranki Nova demokracija, ki jo izmenično vodita dinastiji Micotakis in Karamanlis.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po Alesisu Ciprasu naj bi oblast prevzel 51-letni Kiriakos Micotakis.
EPA

V Grčiji bodo jutri že šeste parlamentarne volitve v zadnjem desetletju. Predčasno jih je maja razpisal premier Aleksis Cipras, ki je s svojo stranko Siriza pogorel na volitvah v Evropski parlament. Če je verjeti javnomnenjskim raziskavam, bo levica poražena tudi jutri, zmaga se namreč obeta populistični desnosredinski stranki Nova demokracija in njenemu voditelju Kiriakosu Micotakisu. Po zadnjih anketah bo ND osvojila 36 odstotkov glasov, Siriza pa 27. Če se bodo te napovedi uresničile, bo imela ND s 155 do 164 poslanci večino v tristočlanskem parlamentu. Po pričakovanjih bodo triodstotni volilni prag prestopile še tri manjše stranke: levosredinska Kinal, komunisti (KKE) in skrajna desničarska Zlata zora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta