Zakaj so v Zadru teden dni trepetali pred britanskimi vojaki

A.L.
02.07.2019 12:51

Čez dan vojaki niso povzročali težav. Zvečer se je vse obrnilo na glavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Divji, pijani, bahavi in nasilni. Po mestu se sprehajajo v skupinah, goli do pasu, večina jih je tetoviranih, do žensk se obnašajo nespoštljivo. Minuli teden so v središču mesta pretepli mlajšega moškega, iz barov so pobegnili, brez da bi poravnali račune, na Kalelargi so v času največje gneče sprožili požarni alarm, uničili so notranjost lokala in vse goste poslali v panični beg. Ne, ne govorimo o običajnih razgrajaških skupinah. In ni se zgodila v Ameriki. Takšen kraval so nedavno na sosednjem Hrvaškem povzročili britanski vojaki in pripadniki britanskih letalskih sil Royal Air Force. Ti so v preteklih dneh z divjim obnašanjem terorizirali cel Zadar.
{twitter}https://twitter.com/etleboroorg/status/1145932633077157888{/twitter}
Njihovo razgrajanje je, tako poroča Jutarnji list, trajalo dolgih sedem dni. "Tako so nas uspeli sprovocirati, da se je skupina odločila, da vojake ob naslednjem prihodu v mesto pretepe. Tisti večer se v mestu niso pojavili. Takšnega bahanja nisem videl še nikoli v življenju," pripoveduje lastnik priznanega zadrskega lokala, v katerem je eden od vojakov v času največje gneče sprožil gasilni aparat. "Ko je aktiviral aparat, je nastala panika, vsi so začeli bežati iz lokala. Prava sreča je, da se ni nihče poškodoval."

Čez dan običajni gostje, ponoči razvratneži

Po neuradnih informacijah Jutarnjega lista so si vojaki teden dni premora vzeli od vojaških vaj. Britanski vojaki naj bi se skupaj s pripadniki hrvaške vojske udeleževali vojaških vaj "Takojšen odziv 19".
Kot poroča Jutarnji list, so britanski vojaki bili povsem običajni gostje. Mirno so jedli zajtrk, se kopali, sedeli v lokalih. Vse se je spremenilo zvečer. "Ne vem, ali je za te ljudi normalno, vendar takšno obnašanje ni povsem normalno. Ljudje se jih bojijo, odganjajo nam goste, nihče se z njimi ne želi zaplesti v incident, ker ne vedo, kaj se jim lahko zgodi," je o dogajanju minuli teden razlagal lastnik lokala.
"Tako je videti, ko vojska pride v mesto. Razbijajo, razgrajajo, nikogar se ne bojijo, govorijo, kar želijo. Obnašajo se, kot da lahko počnejo vse na svetu, da je vse njihovo, mi pa smo njihova kolonija."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta