Zanka okoli Trumpa so oži

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
05.11.2019 18:57

Na morebitni postopek ustavne obtožbe ameriškega predsednika se odziva tudi javno mnenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kakršenkoli že je, Trump ima še vedno ogromno privržencev. Ohranimo Ameriko veliko, je njegov sedanji predvolilni slogan.
Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump preživlja ne ravno najboljše dneve in tedne. Ne samo, da so mu košarico dali nekateri igralci bejzbolske ekipe Washington Nationals, ki je prvič v svoji zgodovini osvojila ameriško ligo in bila povabljena v Belo hišo, tudi javnomnenjske raziskave mu niso naklonjene. Kar je za Trumpa, ki tako kot drugi ameriški politiki vse stavi na ankete, živa groza. Američani so trenutno, kot kažejo ankete, naklonjeni procesu ustavne obtožbe oziroma impičmenta, ki visi nad predsednikovo glavo. Podpora nima velike večine, vendar pa je bila prepričljiva večina pred tedni še povsem proti ustavni obtožbi. Tudi na predsedniških volitvah leta 2020 mu napovedujejo, če bi se soočil z demokratom Joejom Bidnom, poraz z 39 proti 51 odstotkom, premagala bi ga tudi Elizabeth Warren in Bernie Sanders. Trumpovega dela ne podpira 57 odstotkov Američanov, podpira pa ga 42 odstotkov. Kar za predsednika ne bi bilo nič tragičnega, če teh anket ne bi objavila desničarska televizijska mreža Fox, edina, ki ji Trump verjame in se nanjo pogosto sklicuje. Zdaj je obrnil ploščo. "Brali ste napačne ankete," je dejal novinarjem. "Jaz imam prave. Raziskave CNN so lažnive, raziskave Foxa pa so zmeraj bile ušive."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta